matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiazac nierownosc
Diana:
0,7
x
>1
15 maj 12:49
Monika:
7
(
)
x
> 1
10
7
7
(
)
x
> (
)
1
10
10
p = 0,7 ∊ (0, 1) ⇒ ↘ x < 1 x∊(−
∞
, 1)
15 maj 17:32
Vizer:
7
7
(
)
1
=
10
10
Tobie Monika zapewne chodziło o
7
(
)
0
=1
10
15 maj 17:34
Monika:
Tak o to i automatycznie trzeba zmienić na: x∊(−
∞
, 0)
15 maj 17:35