Zdarzenia losowe , rzut monetą
Karo: Rzucamy trzy razy monetą. Wypisz wyniki sprzyjające zdarzeniom : A −za trzecim razem wypadł
orzeł ,B− wypadły co najmniej dwa orły , C−liczba orłów jest większa od liczby reszek.
15 maj 12:38
TOmek: a) A={(O,O,O),(R,RO),(R,OO),(O,R,O)}
b) B={((O,O,R),(R,O,O),(O,R,O)}
c) C={(O,O,R),(R,O,O),(O,R,O)} i nie wiem czy (O,O,O) mozna do tego zaliczyc :?
15 maj 12:41
Karo: Czy mógłbyś mi to wytłumaczyć , bo nie bardzo rozumiem , bo ja myślałam ,że np A:{(RRO)} będzie
15 maj 12:51
Bogdan:
Wszystkich zdarzeń jest 23 = 8
OOO
OOR
ORO
ROO
ORR
ROR
RRO
OOO
15 maj 12:54
Karo: Dziękuję bardzo już zrozumiałam
15 maj 12:58
Tomasz: Nie zaliczamy (O,O,O)
16 paź 17:48
Tomasz: Żartowałem może być xD
16 paź 17:50