matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
...
Inga:
4
x
+
1
+4
x
+
2
=40
14 maj 18:10
Nie jestem mądry:
2
2(x+1)
+2
2(x+2)
= 2
4
+ 2
3
2(x+1)+2(x+2)= 4+3
14 maj 18:23
Nie jestem mądry:
Przepraszam ma być ...+ 2
5
+2
3
wtedy a(x+1)+2(x+2)=
5
+3
14 maj 18:24