matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
obliczyć p2
Zegar:
1011,2−p2
10011,2+p2
=
1
220
14 maj 12:44
wewe:
1011,2 + p
2
= 220 * ( 1011,2 − p
2
) 1011,2 + p
2
= 222464 − 220 p
2
220 p
2
+ p
2
= 222464 − 1011,2 221 p
2
= 221452,8 p
2
= 1002,05
14 maj 12:49