pochodne
monika: prosze o policzenie pochodnej z
f(x)=e2lnx
13 maj 21:33
13 maj 22:01
Grześ: a ja chciałbym pokazać taki myk:
e
2lnx=(e
lnx)
2=x
2
13 maj 22:07
monika: dziękuję, tylko jeszcze mam problem z "pozbyciem" się 'e'. to tez chcialabym rozłozyc , wiec ze
jest jakas zaleznosc pomiedzy e z logarytmem w podstawie a x−em... PROSZE O POMOC
13 maj 22:12
monika: ooo wlasnie

! o to chodzilo ! dzieki
13 maj 22:12
monika: skoro juz tak trzaskacie tymi pochodnymi to daje Wam szanse sie wykazac

z tym tez jest problem:
f(x)= (tgx)
sinx
13 maj 22:14
Grześ: nam dajesz szanse

.... yyy.... to my Ci damy szansę na zrobienie przykładu
13 maj 22:15
Grześ: skorzystaj z takiej zależności:
(tgx)
sinx=e
sinx*ln(tgx) licz pochodną i nie gadaj
13 maj 22:16
Eta:
lub tak jak podał
Grześ
13 maj 22:25