matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz
kajjjaaa:
mając dane a1=2 r=5 Oblicz s10
13 maj 21:14
roman:
ta da .....
https://matematykaszkolna.pl/strona/264.html
13 maj 21:30
iwona90:
a10=a1+9r a10= 2+45 = 47 s10=
a1+a10
2
x10 s10=
2+47
2
x10 s10 =
49
2
x10 skracam 2 z 10 i wychodzi : s10=49x5 = 245
13 maj 21:37