matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz
Sonia:
12π
12π
12π
12π
cos
+ cos
+ cos
+ cos
2
3
4
6
13 maj 15:45
Sabin:
Skróć ułamki. Wskazówka: cos(0) = cos(2π) = cos(4π) = .... = 1 cosπ = cos(3π) = cos(5π) = ... = −1
13 maj 15:52
PanCogito:
12π
cos
= cos6π = cos(3*2π) = 1
2
12π
cos
= cos4π = 1
3
12π
cos
= cos3π = −1
4
12π
cos
= cos2π = 1
6
13 maj 15:56