matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pomocy .
onka:
O zdarzeniach A B C Ω wiadomo że P(A)=¼ , P(B)=⅓ , P (AпB)=⅕. Oblicz: P(A' п B' ) i P(A' /B )
13 maj 15:13
Godzio:
P(A'∩B') = 1 − P(AUB) = 1 − (P(A) + P(B) − P(A∩B) ) = ... Mi wychodzi, że P(A'∩B') = P(A' − B)
13 maj 15:22