Wykres funkcji
Kiki: Sporządź wykres funkcji określonej wzorem y= − 12 x +2
13 maj 14:48
Sabin:
Podstaw za x 0, policz y. −> pierwszy punkt
Podstaw za x 1, policz y. −> drugi punkt
Narysuj te dwa punkty w układzie, przeciągnij przez nie kreskę i zrobione.
13 maj 14:49
malaga: nie wiem jak dalej wyliczyć po podstawieniu:(
13 maj 14:53
Sabin:
yyyy... nie wiesz jak wyliczyć ile jest y z równania y = −
12*0 + 2

13 maj 14:55
malaga: to wyjdzie...czy wyjdzie
y= 2
y= 1?
13 maj 14:57
Sabin:
Pierwszy ok, a w drugim... ile to jest −
12*1 + 2
13 maj 14:59
malaga: 2 i pół...
13 maj 16:50