matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz
Estera:
oblicz a10 oraz sumę dziesięciu początkowych wyrazów ciągu arytmetycznego o wyrazach:1,4,7,...
28 lut 12:28
Truskawka:
r=3 a1=1 a10=a1+9r a10=1+9*3 a10=28 S10= (a1+a10)*10/2 S10= 140
28 lut 13:30