Wyr wymierne
Kinia: Różnica pewnej liczby i jej odwrotność wynosi 2√3. Znajdź tę liczbę.
12 maj 21:44
Kejt:
x
2−1−2
√3x=0
x
2−2
√3x−1=0
działaj..
12 maj 21:46
Grześ:
x
2−2
√3x−1=0
Δ=12+4=16
√Δ=4
Teraz sprawdź czy aby napewno obie liczby spełniają to równanie
12 maj 21:48
Kejt: później się "policzymy" Grzesiu..
12 maj 21:51
Grześ: Kejti kochana... miej litość....

Ja już nic nie bd "liczył", przysięgam...
12 maj 21:54
Kejt: nie uwierzę.. Ty jesteś już uzależniony..
12 maj 21:55
Grześ: no to pomóż mnie biednemu wyjść z tegoż chorego nałogu.... Pójdę na odwyk.. obiecuję...
12 maj 21:56
Kejt: Będę zatem miłosierna. Znaj moją dobroć Grzegorzu.
12 maj 22:01
Kinia: thx wszystkim
12 maj 22:07
Grześ: nie ma sprawy... powodzenia
12 maj 22:09