czyli y=3x+b − podstawiasz tutaj x i y z tego punktu i masz | ||
| 1 | ||
jest prostopadła gdy ich współczynniki a1*a2=−1 czyli 3*a2=−1 a2=− | ||
| 3 |
| 1 | ||||
y=− | x+b − tak samo, x i y z punktu i gotowe | |||
| 3 |
| 1 | ||
drugie zadanie na tej samej zasadzie "l" ma równanie y=− | +4 | |
| 2 |
| 1 | ||
równoległe gdy 2(m+1)=− | ||
| 2 |
| 1 | ||
troszkę zepsułaś przy liczeniu 2m+2=− | jeszcze raz od tego momentu. Jak przeniosłaś "2" | |
| 2 |
| 5 | ||
na prawo to powinno być − | nie czwartych. b) dobrze ![]() | |
| 2 |
| 5 | ||
i wtedy − | wyjdzie wynik ? ; ) | |
| 4 |