funkcja wykładnicza
Monika: | | 26 | |
Czy rozwiązanie równania (3x−2 − 3x+1 = − |
| ) to: x = 0? |
| | 9 | |
12 maj 18:54
Kejt: na to wygląda
12 maj 18:58
Monika:
Jakbyś to zrobiła? Ja to zrobiłam:
| | 26 | |
3x * 3−2 − 3x * 31 = − |
| |
| | 9 | |
I teraz wyłączyłam 3
x
i dalej już chyba wiadomo, tylko problem taki, że nauczyciel w szkole mówił aby wstawić zmienną
t
12 maj 19:03
Kejt: bez sensu.. no ale jak musisz to podstaw za 3
x:
t=1
3
x=t
3
x=1
x=0
wg mnie chyba tak..
12 maj 19:05
Monika: A to moje dobrze

?
12 maj 19:06
Kejt: dobrze
12 maj 19:07
Monika: Dziękuje bardzo
12 maj 19:07
Jan: W(x)=2x3+5x2−11x−3
Jak obliczyć W(0); W(2); W(√2)
12 maj 19:18
Jan: Proszę o pomoc bo nie wiem jak to zrobić
12 maj 19:27
Kejt: podstaw kolejno za 'x' 0 ; 2 ; √2...
12 maj 19:28