matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wielomiany, prosze o pomoc
bloody:
musze umieć rozwiązać to zadanie, prosze o pomoc.. Wyznacz współczynniki a,b tak, aby w(x) − F(x) = H(x) , jeśli W(x)=x
3
+ ax
2
+3x +1 F(x)=2x
2
+ bx − 4 H(x)=x
3
− 7x
2
+ 8x +5
12 maj 18:36