awdawdad
karolajn: W trójkącie równobocznym o boku a przedłużono bok AC poza punkt A o odcinek AA1,|AA1|=1, bok
AB poza punkt B o odcinek BB1, |BB1|=1, bok BC poza punky C o odcinek CC1, |CC1|=1.
Udowodnij, że trójkąt A1 B1 C1 jest równoboczny. Prosiłbym o rysunek i w miare dokładne
wytłumaczenie.
12 maj 17:24
karolajn:
12 maj 17:46
karolajn:
12 maj 17:54
Sylwia:

No rysunek tak mniej więcej

No bo skoro przedłużasz boki trójkąta o takich samych wszystkich bokach i przedłużasz o
jednakową długość wszystkie no to automatycznie łącząc je wychodzi Ci równoboczny

Trochę
chaotycznie mi to wyszło...
12 maj 17:54
karolajn: ja tu potrzebuje
Dowodu i Twierdzenia, jakbym napisał to co ty, to by mnie profesor wyśmiała
12 maj 18:01
Sylwia: Ło no to już za dużo wymagasz
12 maj 18:03
pyska: rysunek dobry ?
16 lut 15:57