matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja trygonometryczna
ziuta608:
w trójkącie prostokątnym naprzeciw kata ostrego α lezy przyprostokatna dlugosci a.oblicz długość pozostalych boków trójkata jesli
8
a=4cm tgα=
`
15
12 maj 16:49
Nie jestem mądry:
a=4 b= 7,5 c= 8,5
12 maj 16:55