matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomcy
antymatyczna:
Oblicz pole P pierścienia kołowego ograniczonego okręgiem wpisanym w trójkąt ABC i okręgiem opisanym na nim gdy: a) trojkat jest prostokatny a jego przyprostokatne maja dlugosc 8 i 15 b) /AB/=4 /BC/=5 /AC/=2
12 maj 16:43