Wyznacz dziedzinę funkcji
matematyczka: Wyznacz dziedzinę funkcji
a) y= 3
√x2+4 nie wiem jak to zrobić, prosiłabym o rozpisanie
b) y=
√x2
c) y=
√x+1 +
√1−x
na takiej zasadzie obliczamy

y= 1+
√3x−4
3x−4>lub równe0
3x>lub równe 4
12 maj 15:57
K+K: tak
12 maj 15:59
Nie jestem mądry: a)
x2+4≥0
b) x2≥0
c) x+1≥0 i 1−x≥0
12 maj 15:59
matematyczka: no ok, to wiedziałam sama, tylko nie wiem jak jest potęga jak obliczyć x
12 maj 16:01
matematyczka: to będzie x=√4
12 maj 16:02
matematyczka:
12 maj 16:02
K+K: tak i wtedy x=2 lub x= −2
12 maj 16:06
K+K: łeee nieee...... x∊R
12 maj 16:06
matematyczka: ołkej
12 maj 16:12
K+K: bo x2 zawsze jest większe od −4 tylko nie wiem co z tym "i równe"
12 maj 16:13