:)
Basia: [(113)−1−2−2]−3 kto mi wytumaczy jak to się robi?
12 maj 15:07
12 maj 15:16
Basia: nie za dużo tej pomocy
12 maj 15:24
K+K: jak masz minus przy potędze to odwracasz liczbę
12 maj 15:25
matematyczka: czyli
nie wiem czy dobrze, możliwe, że coś przeoczyłam
12 maj 15:31
Basia: do K+K, może być tak? tzn po =
[34 − 14]−3=(12)−3=23=8
12 maj 15:31
matematyczka: uuu, źle, zapomniałam o minusie przy potędzie
12 maj 15:31
matematyczka: dobrze teraz masz
12 maj 15:32
K+K: tak tak
12 maj 15:32
Basia: ale i tak wielkie

za pomoc
12 maj 15:33
K+K: nie ma za co
12 maj 15:34
Basia: jest ,jest a mogę coś jeszcze podrzucić?
12 maj 15:37
K+K: jasne
12 maj 15:38
Basia: 2x+4 2(x+3)
−−−−−− − x−5 = −−−−−− − (x+2) + 18
4 2
mam coś takiego ,rozpisałam to sobie chodzi mi tylko o sprawdzenie czy jest ok, trochę tego
jest więc mi dobrą chwilkę zejdzie.
12 maj 16:09
K+K: to są ułamki tak
12 maj 16:13
Basia: x+4
−−−− x+5=x+3 − x −2 + 18
2
12x+2 − x+5= 1+ 18
−12x+7=1+ 18/*8
−4x+56=8+1
−4x+9
47=4x/:4
x=474
x=1134
czy tak może być?
12 maj 16:19
Basia: tak, tak to one najwięcej problemu mi sprawiają tzn: z napisaniem ich tu
12 maj 16:21
K+K: jak najbardziej
12 maj 16:22
Basia: 
dzięki,dzięki skarbie

dla Ciebie
12 maj 16:24
K+K:
12 maj 16:25