matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz dziedzinę funkcji
matematyczka:
Wyznacz dziedzinę funkcji: do sprawdzenia
3
a) y=
D=R−{−1}
x+1
2
b) y=
D=R
2x
2
+1
−1
c) y=
D=R−{−3}
(x+3)
2
1
d) y=
D=R
x
2
−9
1
e) y=
D=R− {−2}
|x|−2
1
1
f) y=
+
D=R−{−1}
x
x+1
nie wiem czy dobrze
, z góry dziękuję ;>
12 maj 14:57
K+K:
d) x≠3 i x≠ −3 e) x≠2 i x≠ −2 f) x≠0 i x≠ −1 pozostałe ok
12 maj 15:02
matematyczka:
dzieki ;>
12 maj 15:09
K+K:
nie ma za co
12 maj 15:12