Ciagi, logarytmy. Help
jacek1298: Zad 1.Rozwiąż równanie" log4 (x+3)−log4 (x−1)=2−log4 8
Zad2 Dana jest funkcja f(x)=−log1/4 x+2, gdzie x należy (0;+∞)
a) oblicz miejsca zerowe
b) wyznacz zbiór tych argumentów, dla których funkcja przyjmuje wartości większe od 2
Zad3 PIerwszy wyraz nieskoncznoge ciągu geomatrycznego (an) jest równy (−1). wyzyrazy
drugi,3,4 spełniają warunek: a3 −2a4 = 8a2 +4
a) oblicz iloraz cia gu (an)
b) Określ, czy ciąg jest rosnacy czy malejący
12 maj 13:00
K+K: 1)
założenia x+3>0 i x−1>0 i x≠1
| | x+3 | | 42 | |
log4 |
| =log4 |
| opuszczasz log i rozwiązujesz |
| | x−1 | | 8 | |
12 maj 13:04