y
wewe: i jak fizyka

idiotyczna byla co nie ?
12 maj 12:14
wolfy: Mowisz o podstawie czy rozszezeniu? ^^
Dla mnie rozszezenie bylo ciezkie moze bedzie 30%
12 maj 12:16
wewe: rozszerzenie

ja napisalem wszystko ale szczerze powiedziawszy jak bede mial 30% to tez
bedzie dobrze ; /
12 maj 12:17
wolfy: ja nie zrobilem 1 strony z tym astronauta nie mialem czasu juz xD
12 maj 12:18
wewe: no czasu uwazam ze bylo bardzo malo...ja na styk zdazylem ,co do minuty, nic nawet nie
sprawdzilem ale juz wiem ze trace mnostwo punktow za bledy rachunkowe ; /
12 maj 12:20
oaxoaxoax: Dla mnie sama podstawa była dość durna

kto to pomyślał tyle teorii w otwartych
12 maj 12:20
Godzio:
To widzę, że nie jestem jedyny ...
12 maj 12:20
wolfy: ooo Godzio jak poszlo ^^
12 maj 12:21
wolfy: czy ty tez przyjeles ze sinωt = 1 zeby εmax obliczyc?
12 maj 12:21
Godzio:
Hmmm poszło mówiąc lekko fatalnie

Tego co tutaj podałeś nie obliczyłem w ogóle za pewne
12 maj 12:24
wolfy:

chodzi mi o 6 zadanie, gdzie trzabylo obliczyc napiecie max i napiecie skuteczne
btw rysunek bedzie dobrze?
12 maj 12:28
Godzio:
V na odwrót z A powinien być chyba, naczy jak tak dałem, a napięcia skutecznego nie policzyłem,
właściwie to mało co policzyłem z tej matury
12 maj 12:30
Godzio:
A jednak źle mam

Ogólnie to 4 zadania zrobiłem dobrze na pewno, a reszte to własciwie
strzelałem
12 maj 12:31
bart:

i zamiast x narysowalem ∫ oznaczajacy prad przemienny

tez tego nie jestem pewien
12 maj 12:33
bart: ta fiza byla dla kujonow w tym roku

sama teoria prawie
12 maj 12:34
Godzio:
Kurde

A nauczyciel mi mówił, żebym nie zrobił boruty i zdał
12 maj 12:35
wolfy:

czy tak powinno w 1.1 pojsc powietrze? i jakie powinno byc uzasadnienie?
12 maj 12:38
Godzio:
Tak dałem, a moje uzasadnienie: Gorące powietrze unosi się do góry ehhh porażka
12 maj 12:39
wewe: oj widze sporo nas niezadowolonych z tegorocznych matur i z fizy i z matmy..
12 maj 12:41
123: z matmy jeszcze spoko ale fiza to porażka
12 maj 12:44
wolfy: a zrobiles wypadkowa parcia w 1.3? trzabylo skorzystac ze wzoru F=pS?
btw w 1.3 wydaje mi sie ze 2 pierwsze podpkt byly banalne bo
p
1= p+p
atm
p
2=p
atm
Δp=p
1−p
2
wiec Δp=p a p=ρgh wiec p=200*1,3*9,8 Pa (chyba kolo 2,5k wyszlo mi ^^
12 maj 12:44
wolfy: Powiem tak: progi beda niższe ale i tak wiekszosc nie dostanie sie na wymażone kierunki z tego
powodu ze matura w roku 2010 byla duzo latwiejsza z mat roz, i fizy(przynajmniej dla mnie ^^

Ci co nie dostali sie rok temu pewnie w tym roku beda skadac :<
12 maj 12:45
wewe: nooo fakt, z poprzednich lat pozajmuja miejsca


zalosne....
12 maj 12:51
wolfy: jakby zrobili 2 progi bardziej realne bedzie dostanie − ale ktora uczelnia bedzie sie tak
bawic? <LOL>
12 maj 12:52
wewe: a jak zrobiliscie zadanie z ta sonda kosmiczna, czy sprawnosc silnika maleje czy rosnie

ja zrobilem tak: P = W / t W = P * t w 2006 wynosila 240, a w 2015 200
240 * 1 < 260 * 9
a wiec sprawnosc rosnie, moze byc zrobione ?
12 maj 12:54
wewe: oczywiscie to 9 i 1 to w latach,a nie w sekundach ,a 200 i 240 w [ W ]
12 maj 12:54
wewe: ja zrobilem tak: P = W / t W = P * t w 2006 wynosila 240, a w 2015 200
240 * 1 < 260 * 9
a wiec sprawnosc rosnie, moze byc zrobione ?
o tak o, bo zrobilem literowki
12 maj 12:55
wolfy: ja napisalem ze jest stala bo wytwarza coraz mniej energii oraz wytwarza coraz mniej ciepla −
ale strzelalem xD
12 maj 12:55
wolfy: na interii o 14 ma byc matura rozwiazana wiec zobaczymy jak wyszlo ^^
12 maj 12:56
bart: @wolfy czyli E maleje, Q maleje, czyli η tez maleje ?xD mhaha

To bylo jedno wielke strzelanie i chłopskie rozumowanie
12 maj 12:57
Godzio:
Też napisałem że stała
12 maj 12:58
bart: ja zrobilem ze zmniejsza mu sie masa a wiec co za tym idzie rowzniez energia, o o cieple nic
nie wspomnialem
12 maj 12:58
bart: ja ze maleje..

jak to kazde urzadzenie, im starsze tym bardziej popsute
12 maj 12:59
wewe: mi sie wlasnie to podchwytliwe wydawalo , za 3 punkty takie latwie. wiec troche dluzej nad nim
posiedzialem. a co sadzicie o tym czasie przeznaczonym na rozwiazywanie ? 2,5 h to troche malo
na tyle zadan co nie ? czy nie ?
12 maj 13:02
essh: podstawa tez mi sie nie podobala xD niby prosta a przez stres nie ogarnalem najlatwiejszych
zadan gdzie wystarczylo porownac dwie siły

niech ktos mi powie... xD gdzie sa dobre
studiaaa a niskie progi ? xD
12 maj 16:01
Tomek.Noah: jak by sprawnosc byla stala to przypadkiem nei mamy doczynienia z perpetum mobile II zasada
termodynamiki?
12 maj 16:06
Tomek.Noah: ja dalem ze sprawnosc maleje
12 maj 16:06
Tomek.Noah: mzona tez bylo pisac teak ze jezeli masa malej to i polowicznosc tez zatrace... a ztem jesli
tempo malenia licznika i mianownika nie jest proporcjonalne to albo bedzie roslo albo bedzie
malec jezeli proporcjonalnie to bedzie stale itp id ale to jest duzo liczneia i kombinowania
12 maj 16:19
romanooo: ciepło malaeje bo masa maleje

ale śmieszna ta matura

więcej niż na polskim pisałem, a
czas był co do sekundy, minutę przwed końcem napisałem... ale mam takie dziwne wrażenie, że
jak bym nic sie nie uczył to na to samo by wyszło... wszystko na logikę trzeba było brać


oby to 80 procent było
12 maj 16:55
PanCogito: Ja się zastanawiałem czy zdawać podstawę czy rozszerzenie. Wybrałem podstawę, bo fizyka
średnio
mi leży i teraz widzę, że dobrze wybrałem
12 maj 19:54