matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
obliczyć równanie logarytmu
ancia:
a) 3
x
+ 3
x+1
=36 b) 10
x−4
=2 bardzo prosze, pomóżcie mi. będe wdzięczna
11 maj 22:19
Sabin:
a) 3
x
+ 3
x
*3 = 36 4*3
x
= 36 /:4 3
x
= 9 3
x
= 3
2
x = 2
11 maj 22:24
ancia:
wielkie dzięki
11 maj 22:31