matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytmy
ada:
znajdz x: log
x
5=2
11 maj 21:28
K+K:
√
5
11 maj 21:31
Eta:
założenie: x >0 i x ≠1 log
x
5= 2 to x
2
= 5 => x=
√
5
lub x= −
√
5
−−− nie spełnia założenia odp: x=
√
5
11 maj 21:42