matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wielomiany
Anulka:
Jeżeli x
4
− 5x + 7 = 0, to wartość wyrażenia 2x
4
− 10x + 20 jest równa: a)4 b)5 c)6 d)7 Prosze o pomoc
11 maj 20:34
Witek:
x
4
− 5x + 7 = 0 /*2 2x
4
− 10x + 14 = 0 /+6 2x
4
− 10x + 20 = 6
11 maj 20:41