matematykaszkolna.pl
ZADANIE 3- matura 2011 poziom rozszerzony :) dawid: https://matematykaszkolna.pl/forum/forum.py?komentarzdo=2998 Mam pytanie− ile punktów mogę się spodziewac za rozwiązanie tego zadania, przez stres albo z czystej nieuwagi zamiast 4m wziąłem 4 i tak całe rozwiązanie poleciało− metoda i sposób postępowania jak najbardziej poprawny Przy sprawdzaniu odpowiedzi liczyłem sobie 1 punkt za to zadanie, ale mam nadzieję, że klucz będzie łaskawy pod tym względem
11 maj 20:01
K+K: będzie więcej
11 maj 20:04
dawid: myślisz, że będą chociaż 3, czy jednak jestem zbyt zachłanny pod tym względem
11 maj 20:20
K+K: myślę zę tak założenia są ok więc jeden pierwsze założenie też więc już 2 w sumie 3 emotka
11 maj 20:21
dawid: hah dobre i to, ciekawe czy za rok matematyka rozszerzona będzie aż tak "rozszerzona" emotka
11 maj 20:23
K+K: ja to i tak nie zdam tej wiec wesz
11 maj 20:25
dawid: a podstawe też musiałeś pisac? Swoją pierwszą maturę pisałem w 2009 roku bez matematyki i z perspektywy czasu żałuję, dlatego zdecydowałem się pisac ją w tym roku emotka Kiedyś to były łatwe matury
11 maj 20:27
K+K: w tym roku pisałam więc musiałam pisać podstawę liczę na 90 może więcej %
11 maj 20:29
dawid: hah , sorki emotka wiec widzisz, nie jest w sumie tak źle, ale Ci powiem, że rozszerzona matura z matematyki jest bardziej "ogarnięta", niż z biologii, wczoraj poprawiałem i znów zaskoczenie w treści zadań, aha i mam jeszcze jedno pytanie odnośnie matematyki: w zadaniu 1 jeśli rozłożyłem wielomian na czynniki tzn. doprowadziłem go go 2 stopnia i wyszło mi k2((K−1)(K+1)2) to myslisz, że będzie chociaż za to połowa punktów?
11 maj 20:32
K+K: oczywiście emotka wiesz mnie to niestety zżarł stresemotka
11 maj 20:34
dawid: decydujesz się na poprawkę? Bo ja chyba jeszcze raz podejdę, wiesz, z robienie zadań i arkuszy z matematyki daje naprawdę dużo, jesli chodzi o przygotowanie do matury z matematyki, w bio nie masz takiego komfortu psychicznego podczas powtórek, myślę, że warto, przecież w przyszłym roku na bank nie powtórzy się taka apokalipsa, jaka miała miejsce w tym emotka Co wogóle zamierzasz robic po wakacjach? POlitechnika? Jak wogóle pozostałe przedmioty?
11 maj 20:37
K+K: muszę się zastanowić nad poprawką.. Bardzo lubię matematykę bo zmusza ludzi do myślenia.. Chciałabym się dostać na UMK do Torunia na matematykę i ekonomie.. W ogóle moim marzeniem była architektura ale testy są ciężkie do przejścia.. a matura.... hmm... polski myślę że przy dobrych wiatrach zdam. Wypracowanie mi nie podeszło i tekst ale myślę że nie będzie najgorzej.. Angielski nawet da mnie łatwy choć jestem noga jak nie wiem co emotka o matmie już wiesz emotka polski ustny na 15 pkt.. przede mną jeszcze geografia i angielski ustny emotka
11 maj 20:44
dawid: hmm, dasz radę emotka Także życzę powodzenia na geografii, przede mną jeszcze jutrzejsza fizyka i chemia w przyszłym tygodniu emotka Szczerze mówiąc, mam nadzieję, ze fiza będzie taka łatwa, jak zeszłoroczna emotka miałem poprawiac rok temu, ale zajęcia mi kolidowały i nic z tego nie wyszło emotka Jeśli chodzi o matmę, zdasz na pewno to rozszerzenie emotka Zastanawia mnie średni wynik w Polsce w tym roku z matematyki
11 maj 20:49
K+K: może być cienko emotka zadania było dosyć nietypowe.. a Ty gdzie jesteś na studiach
11 maj 20:52
dawid: na biologii z chemią we Wroc emotka ale chciałbym dobrac sobie jeszcze drugi kierunek, myślę o fizyce, stąd ta matma emotka
11 maj 20:53
K+K: aaa... a mnie denerwują chłopaki w internacie i jak ciężko jest
11 maj 20:55
dawid: czy ja wiem, czy ciężko emotka Tak sobie, jeśli czasem przysiądziesz to leci do przodu, jakby było max ciężko i nie miałbym czasu dla siebie, na pewno nie myślałbym o jeszcze jednych studiach emotka To jest specjalizacja nauczycielska, wcześniej myślałem o ekonomii albo jakimś innym kierunku związanym z matematyką, ale jeśli podjąłbym je, to te poszły by na marne, a trochę wysiłku jednak w nie włożyłem, dlatego wolę skończyc jeszcze jeden kierunek nauczycielski i miec pewną posadę w szkole, bo przecież mało kto może uczyc 4 przedmiotów emotka Ta fizyka też jest łączona z matematyką, więc myślę,że się opłaca emotka
11 maj 20:58
K+K: na pewno.. ja raczej nie nadaję się do pracy w szkole, ponieważ nie potrafię przekazać własnej wiedzy dalej.. chociaż pracuję z dziećmi, mam z nimi dobry kontakt, ale to całkiem na innych zasadach..
11 maj 21:01
K+K: życzę więc powodzenia
11 maj 21:12
K+K: a mam jeszcze do Ciebie pytanie.. Wiesz może czy ciężko jest na gospodarce przestrzennej Jakie są perspektywy pracy po tym Jak coś to jestem tu codziennie emotka mogę też podać maila..
11 maj 21:28
K+K: krinaanyz1992@onet.pl
11 maj 21:53