matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
jak to?
taki tam:
jak zamienic minuty ,sekundy na stopnie? Witam mam taki problem ,otóz: jak zamienic cos takiego 44''05 na stopnie? bardzo prosze o odpowiedz...
11 maj 19:47
Eta:
tak samo jak i na zegarku 1
o
= 60
'
= 3 600
"
1
1
'
= (
)
o
60
1
1
"
= (
)
o
3600
11 maj 20:12