matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosze o pomoc
guns:
nie mam pojęcia jak do tego podejść, próbowałam na wiele sposobów ale nie wychodzi dlatego zwracam się do Was o pomoc 2x+1=2−
√
3x
11 maj 19:14
K+K:
2x+1=2−
√
3x
/
2
(2x+1)
2
=(2−
√
3x
)
2
i rozwiązujesz no i założenia 3x≥0
11 maj 19:25