matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wykaz ze a=b=c=d
slssls:
wiadomo ze a
2
+ b
2
+ c
2
+d
2
= ab+bc+cd+da. wykaz ze a=b=c=d
11 maj 18:10
Grześ:
pomnóż razy 2, przenieś na jedną stronę i korzystaj ze wzoru (a−b)
2
=a
2
−2ab+b
2
Pozwijaj do czterech nawiasów
11 maj 18:44