wyznaczanie dziedziny funkcji
Mamed: Wyznacz dziedzinę funkcji: f(x)=logx2− 4(x2− 4 to podstawa) i w pierwiastku:,, jedna druga
x2−2x−6" i drugie zadanie. Chodzi bardziej o to jak to rozwiązać(zapisać obliczenia niż o
wynik, bo wynik bez obliczeń na sprawdzianie nie jest dobrze przyjmowany):
log5(podstawa)(5*25)=x
log2(podstawa) jedna sto dwudziesta ósma =x
(jedna czwarta) do potęgi x2+1=2do potęgi −4x
11 maj 17:42
Mamed: Szczególnie mi zależy na wyznaczeniu dziedziny i przykładzie ,,(jedna czwarta) do potęgi
x2+1=2do potęgi −4x "
11 maj 21:12
Mamed: ?
16 maj 15:31
M4ciek:
Jak to zapiszesz normalnie to pomoge
Kliknij po wiecej przykladow ( z lewej srony)
16 maj 15:47