matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
asia:
prosze o pomoc w rozwiazaniu tego równania: x
3
=3x+2=0
7 kwi 11:44
kami:
jesteś pewna że prawidłowo zapisałaś to równanie (dwa razy równa się)?
7 kwi 13:46
mikro:
no chyba coś nie tak bez tego zera na końcu x=2 i będzie ok
7 kwi 15:28