| (n + 1)(n + 2)(2n + 3) | ||
12 + 22 + 32 + ... + n2 + (n + 1)2 = | ||
| 6 |
| n(n + 1)(2n + 1) | ||
L = | + (n + 1)2 = | |
| 6 |
| n(n + 1)(2n + 1) + 6(n + 1)2 | |
= | |
| 6 |
| (n + 1)(2n2 + 7n + 6) | |
= | |
| 6 |
| (n + 1)(n + 2)(2n + 3) | |
| 6 |
| n(n +1)(2n + 1) | ||
12 + 22 + ... + n2 + (n + 1)2 = | + (n + 1)2 = | |
| 6 |
| n(n + 1)(2n + 1) | 6(n + 1)2 | (n + 1)[n(2n + 1) + 6(n + 1)] | |||
+ | = | = | |||
| 6 | 6 | 6 |
| (n + 1)[2n2 + n + 6n + 6] | (n + 1)2(n + 1,5)(n + 2) | ||
= | = | ||
| 6 | 6 |
| (n + 1)(n + 2)(2n + 3) | |
cdn | |
| 6 |
to na osłodę, że refleks już nie ten
........
i na szczęście jestem tak parszywie leniwa, że nie chciało mi się po to iść do
sklepu, no i niech ktoś powie, że lenistwo czasem nie jest przydatne
chcesz?
, Etunia gdybyś mieszkała
choć odrobinę bliżej wsiadłabym na rower i podjechała a słodycze to by był tylko pretekst...
to dla "dwukropka" , a dla Ciebie była
... ( echhh zachłannisiu

dla Ety i
dla think
mówisz 600km, w sumie to jestem ciekawa ile by mi zajęła taka
wycieczka
ale niestety teraz mam urwanie głowy w pracy, więc urlop nie wchodzi w grę
może jak "Gadzina" zda śpiewająco maturę, to w nagrodę zrobimy na Cię nalot