Naszkicuj wykres funkcji f, Proszę o wskazówki :)
Adam: f(x)=0,04/5x
10 maj 21:48
10 maj 21:52
Adam: O dzięki ale jeszcze nie wiem jak dalej to rozpisać jak mam już 0.04x5
−x to hm.... 0.04 mogę
rozpisać że to 0.2
2 ale czy to coś da
10 maj 21:57
pomagacz:
y = 0.04 * 5
−x
y =
125 * 5
−x
y = 5
−2 * 5
−x
y = 5
−2−x
dalej nie wiem jak się zabrać, tabelka i dla kilku (5 lub 6) argumentów obliczyć wartości i
pociągnąć krzywą
10 maj 22:08
Vizer: | | 4 | | 1 | | 1 | |
a nie lepiej zamienić na ułamek? 0,004= |
| = |
| = |
| =5−2 |
| | 100 | | 25 | | 52 | |
Dalej powinieneś sobie poradzić.
10 maj 22:09