wyznacz dziedzinę funkcji. Nie mam pojęcia ?!
angela: a) y =
√cos2x b) y =
√sin2x
cos2x ≥ 0 sin2x ≥ 0
i dalej nie wiem jak
10 maj 19:07
Godzio:
Odczytaj z wykresu
10 maj 19:07
angela: tzn ?
10 maj 19:10
Godzio:
Tzn, narysuj te wykresy, to są sinx i cosx ściśnięty 2 razy (miejsca zerowe odpowiednio na
| | π | | π | | π | | π | |
sinx ⇒ − |
| ,0, |
| i cosx ⇒ − |
| , |
| i sprawdź kiedy jest większy od zera |
| | 2 | | 2 | | 4 | | 4 | |
10 maj 19:13
Vizer: narysuj sobie wykres nawet zwykłego cosinusa i odczytaj kiedy jest on większe lub równy zero
będziesz miała wyniki w postaci 2x=, dzielisz przez dwa co daje wynik ostateczny.
10 maj 19:15
angela: aaaa ... dzięki
10 maj 19:16
angela: czyli przy podpunkcie a
| | 1 | |
D = ( |
| π + π)  |
| | 2 | |
10 maj 19:46
Vizer: | | π | |
Nie mi wyszło x∊<kπ, |
| +kπ> zgadza się chyba . |
| | 2 | |
10 maj 19:50
Karola: Sory ze sie wtrącam, ale móglby mi tez ktos pomóc?
10 maj 19:55
angela: czyli w podpunkcie b
tak?
10 maj 19:59
angela: czyli przy y =
√cos2x
cos2x≥0
| | π | | π | |
D = (− |
| + kπ , |
| + kπ)
|
| | 4 | | 4 | |
przy y =
√sin2x
sin2x≥0
dobrze?
13 maj 14:02
angela: może ktoś sprawdzić, bo jutro mam egzamin
13 maj 14:20
angela: nikt nie będzie tak dobry?
13 maj 14:47
angela: 
? mega ważne !
13 maj 15:47