wyznacz dziedzine
lilka: wyznacz dziedzine;
y=log2x−3 (x
2 − 2x−3)
(2x−3 − jest w wykladniku)
ZAŁOŻENIA ; prosze o pomoc
10 maj 18:28
K+K: znaczy się tak to ma wyglądać log
2x−3(x
2 − 2x −3)
10 maj 18:29
lilka: tak
10 maj 18:32
K+K: więc 2x−1≠1→ 2x≠2→x≠1
i x2 − 2x −3 >0 i rozwiązujesz równanie kwadratowe
10 maj 18:38
roman: | | 3 | |
zaraz zaraz a nie powinno byc 2x−3≠0 2x=3 x= |
| >? |
| | 2 | |
10 maj 18:50
Nie jestem mądry: roman jak już to 2x−3> 0 i 2x−3≠1
10 maj 18:52
Nie jestem mądry: K+K pewnie się pomyliła wpisując 1 zamiast 3
10 maj 18:54
roman: dobrze wiedzieć ...
10 maj 18:54
10 maj 18:55
K+K: tak tak pomyliłam się
10 maj 19:01