matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz
ann:
oblicz ctg α, jeśli sin α =
3
5
10 maj 15:36
ICSP:
3
sinα =
5
4
cosα =
5
4
5
4
ctgα =
*
=
5
3
3
10 maj 15:39
oaxoaxoax:
sin{2} α + cos
2
α = 1 cos
2
α = 1 − sin{2} α
9
cos
2
α = 1 −
25
16
cos
2
α =
25
4
cos α =
5
cos α
ctg α=
sin α
4
5
4
ctg α=
*
=
5
3
3
10 maj 15:39
Sylwia:
a nie ma tam mowy o przedziałach w jakich trzeba to liczyć?
10 maj 15:40
ICSP:
na podstawie jest tylko kąt ostry.
10 maj 15:40