granek
dziąą:D: W graniastosłupie prawidlowym trojkatnym o krawiedzi a=5cm przekatna sciany bocznej jest
nachylona do plaszczyzny podstawy pod katem 45 stopni. Oblicz objętość, pole powierzchni
całkowitej oraz sume dlugosci wszystkich krawedzi tego graniastoslupa
9 maj 20:27
dziąą:D: HELP
9 maj 20:53
roman: nie wiem czy db ,,, może ktoś pozniej spr, ale Ty spr , czy dobre sa wyniki :
Pp=pole trójkąta równobocznego
| | a2√3 | |
Ptrójkąta rownobocznego= |
| u nas mamy =
|
| | 4 | |
Pc=2Pp+Pb
| | 25√3 | | 75√2 | |
Pc=2( |
| )+ |
| nie wiem jak to przemnoży ale chyba tak też powinno być db... |
| | 4 | | 2 | |
mam nadzieje ze dobrze zrobiłem ...
9 maj 21:51
roman: zapomniałem o jednostach ,,,
9 maj 21:52
dziąą:D: o fuc*..
9 maj 21:59
Godzio:
| | 125√6 | |
Ta objętość to chyba V = |
| |
| | 8 | |
9 maj 22:06
9 maj 22:08