matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Między liczby 3 i U{16}{2187} wstaw trzy liczby tak by wraz z podanymi liczbami
Aśś :
16
Między liczby 3 i
wstaw trzy liczby tak by wraz z podanymi liczbami tworzyły ciąg
2187
geometryczny
9 maj 20:10
Nie jestem mądry:
a
1
= 3
16
a
5
=
2187
a
5
=a
1
*q
4
podstaw i znajdz q a potem a
2
,a
3
,a
4
9 maj 20:13
polka:
9 wrz 14:18