matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Trygonometria.
ana01:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Twierdzenie_cosinusów
W tym pierwszym wzorze jak liczyć cos?
9 maj 20:07
ana01:
gdy są podane tylko długości boków
9 maj 20:08
Nie jestem mądry:
−2abcosγ= c
2
−a
2
−b
2
c
2
−b
2
−a
2
cosγ=
−2ab
9 maj 20:09
Eta:
b
2
+c
2
−a
2
cosα=
2bc
a
2
+c
2
−b
2
cosβ=
2ac
a
2
+b
2
−c
2
cosγ=
2ab
9 maj 21:38
Eta:
9 maj 21:41