ciągi
KASIA:
pomocy !
Liczby 5 i 20 to odpowiednio pierwszy i piąty wyraz ciągu geometrycznego. Wykaż, że są dwa
takie ciągi. Wyznacz sumę dziesięciu początkowych wyrazów tego ciągu, który ma wyłącznie
dodatnie wyrazy.
9 maj 19:52
;): q4 = 4
q = √2 ⋁ q = −√2
Policz Sn dla q = √2
9 maj 19:57
KASIA: ok.
wyszło mi takie coś :
i jak się teraz pozbywało tego pierwiastka z mianownika ?
9 maj 20:27
9 maj 20:28
KASIA: eej ale mi to dobrze wyszło ?
9 maj 20:32
KASIA: n mam dać równe 10 czy 5 ?
9 maj 20:36
KASIA:
9 maj 21:20