matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równania:
zzz:
2
√
x−1
−1
1. 4
√
x−1
+1
−4
=7
2
2. 3
|x+1|+1
−5 *3
|x+1|−1
= 12 3. 2
x
2
−x+2
+5*2
x
2
−x−2
= 26
x−3
1
3−x
4. 2
2+
−5*
{
+2} =11
x
2
x
9 maj 19:28