F. kwadratowa / tekstowe
bar80: Janek i Piotr wyruszyli z miejsca biwakowania do schroniska odległego o 3 km dwiema różnymi
drogami. Piotr szedł o 0.5 km/h szybciej niż Janek. Janek na swojej drodze spotkał turystów i
rozmawiał z nimi 5 min. W rezultacie Piotr przyszedł wcześnie j i czekał na Janka 10 min.
oblicz prędkość i czas podróży każdego z chłopców.
Jak możecie to napiszcie analizę do zadania bo na tym się zatrzymałem..
9 maj 19:16
bar80: może ktoś chociaż napisać normalną analizę?
9 maj 19:32
bar80: prosze to pilne
9 maj 20:26
roman: podbijam
10 maj 09:00
K+K: a masz odp
10 maj 09:07
roman: ja nie ...
10 maj 09:07
K+K: ech jakieś głupoty mi wychodzą
10 maj 09:13
roman: mi też nie za bardzo idzie ...
10 maj 09:16
K+K: no dwa równania trzeba ułożyć i spiąć w układ pokaż co zrobiłeś to może we dwoje coś wymyślimy
10 maj 09:17
roman:
chwlke mi daj
10 maj 09:19
K+K: ok
10 maj 09:20
roman: no to ja zrobilem cos takiego :
na samym początku wypisałem dane ...
Janek [ J ] S
J =3km S
P=3km
| | 1 | | 1 | | 1 | |
Piotr [P ] VJ=V*(t− |
| ) VP=(V+ |
| )*t+( |
| )
|
| | 12 | | 2 | | 6 | |
ale nie wiem czy db to zrobiłem bo ta końcówka tego zadania mnie przerasta ...
10 maj 09:28
roman: a Ty jak to obliczałaś >?
10 maj 09:41
K+K: no ja tak
| | 10 | | 3 | |
Piotr sp=3 t− |
| = |
| |
| | 60 | | v+5 | |
ale to się kupy nie trzyma
10 maj 09:45
roman: no bo jak mamy obliczyć prędkość to bedzie potrzebny wzór
| | s | |
V= |
| no ja jeszcze poróbuje  |
| | t | |
10 maj 09:48
K+K: no i jak wyprowadzimy z tego pierwszego v i wstawiamy do drugiego to wychodzi równanie
kwadratowe ale nie chce w ogóle delta wyjść
10 maj 09:52
roman: kurcze jeszcz raz
s = 3 km
| | km | | 1 | |
VP=VJ+0,5 |
| tP=tJ+ |
| h
|
| | h | | 12 | |
jak myślisz dobrze zrobiłem
10 maj 10:03
roman: łe pomyliłęm sie z oznaczeniem czasu Piotra ....
10 maj 10:04
roman: nie ja się już poddaje ... może ktoś kto lepiej myśli logicznie pomoże ...
10 maj 10:07
K+K: troszkę skomplikowane są te oznaczenia a ja jeszcze się uczę do geografii i tak ciężko się
rozdwoić he matmę mam za sobą prawdopodobnie oblaną rozszerzoną

więc już nie mam głowy
10 maj 10:13
K+K: a Ty zdajesz maturę w tym roku
10 maj 10:18
PanCogito: s = 3
v
1 prędkość Janka
v
2 prędkość Piotra
t
1 czas Janka
t
2 czas Piotra
v
1 + 0.5 = v
2
t
2 + 5 = t
1 (Janek przyszedł 10 min później ale 5 min stał więc te 5 min. nie liczą się do
obliczenia jego prędkości)
Z tego obliczymy czas Piotra
10 maj 10:23
K+K: wielkie dzięki
10 maj 10:24
PanCogito: Sorry pomyliły mi się minuty z godzinami
10 maj 10:26
PanCogito: Więc trzeba będzie poprawić
10 maj 10:27
K+K: | | 5 | |
no to tam będzie |
| tyle to każdy sam dojdzie |
| | 60 | |
10 maj 10:27
roman: ja >?
10 maj 11:28
K+K: tak Ty
10 maj 11:29
roman: no tak i też zdaje geografie
10 maj 11:35
K+K: oooo he i jak ci idzie nauka
10 maj 11:36
roman: no repetytroium juz przegladnołem wiec teraz na stronie test wiedzy sie jeszcze szlifuje....
10 maj 11:37
roman: a Ty jak sie przygotowywujesz >?
10 maj 11:38
K+K: właśnie rozwiązuje sobie maturkę

repetytorium już też przejrzałam a na pamięć przecież kuć
nie będę
10 maj 11:39
roman: no tez mozna .... szybki test ale nie sciagaj .... do czego słuzy higrometr >?
10 maj 11:41
Bogdan:
ech ten język polski
przeglądnąłem
10 maj 11:43
K+K: pojęcia nie mam he
10 maj 11:44
10 maj 11:44
roman: a no to musisz jeszcze raz przeglądnąc repetytorium ..... jak sie nie myle to na lewej kartce w
górnym rogu
repetytorium z tego roku oczywiscie
a na ile napisałas ta pierwsza próbna z operonu >?
10 maj 11:45
K+K: zapamiętam
10 maj 11:46
K+K: wiesz nie pisaliśmy próbnej matury z gegry wcale
10 maj 11:47
roman: eee była w miare przystepna....
a ja jeszcze musze sie nauczyc na polski ustny mam w czwartek ...
10 maj 11:52
K+K: a ja jutro he jaki temat prezentacji
10 maj 11:54
roman: coś takiego
Praca jako kryterium oceny człowieka – zajmij stanowisko wobec tego poglądu pozytywistów
wykorzystując w swoich rozważaniach „Nad Niemnem”, „Przedwiośnie”, „U nas w Auschwitzu”.
a Ty jaki masz >? może ten sam >?
10 maj 11:57
K+K: nie nie..

Holocaust w literaturze i filmie. Omówić na wybranych przykładach. Ja mam
Medaliony, Zdążyć przed Panem Bogiem, Początek i Pianistę..
10 maj 12:12
roman: tez w miare .....

ok ja już lece pa pa
10 maj 12:14
K+K: pa pa
10 maj 12:14