Funkcja
Karolina: narysuj wykres funkcji y=2Ix+1I−4x
Jak należy po kolej przekształcać?
9 maj 18:59
Karolina: Prosze o pomoc
9 maj 19:08
ggg: trzeba rozważyć 2 przypadki... chyba...
9 maj 19:20
Nie jestem mądry: tak dla x∊(−∞,−1) y= 2(−x−1)−4x
dla x∊<1,+∞) y= 2(x+1) −4x
9 maj 19:21
K+K: kiedy x<0 i x>0
9 maj 19:22
Bogdan:
Dla x < −1: y = −2(x + 1) − 4x ⇒ y = ...
Dla x≥ −1: y = 2(x + 1) − 4x ⇒ y = ...
9 maj 19:25
Karolina : Ok, wielkie dzięki! już dalej wiem
9 maj 19:26
Nie jestem mądry: | | 1 | | 1 | |
@ K+K − |
| < 0 ale 1− |
| jest >0 więc nie może rozważać x<0 i x>0 tylko tak jak |
| | 2 | | 2 | |
wcześniej napisałem
9 maj 19:27