matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
nie rozumiem tego , jest to 3 klasa podstawowa w irlandii
gerd1:
6/8 z 20 2/8 z 12 4/8 z 16 5/10 z 50
9 maj 16:05
Nie jestem mądry:
6
Musisz wyznaczyć
( sześć ósmych) liczby 20
8
Czyli: 20*
6
8
=15
2
12*
= 3
8
4
16*
= 8
8
5
50*
= 25
10
9 maj 16:08