dziedzina funkcji
aaannnuuuśśś: Proszę o szybką pomoc

wyznacz dziedzinę funkcji:
* y= 4x−x2(do kwadratu)
* y = x3(do potęgi 3) − 3x2(do kwadratu)
* y = x3+x2−16x−16
* y = 1/3x*e3x(e do potęgi 3x)
* y = x*e2x−1(e do potęgi 2x−1)
jeśli dałoby radę byłabym wdzięczna za małe wyjaśnienie dlaczego tak, a nie inaczej
9 maj 15:50
Nie jestem mądry:
R
R
R
dalej nie wiem co to est czy 13x czy 13x
9 maj 15:54
aaannnuuuśśś: 1/3x to ułamek zwykły
9 maj 16:01
Nie jestem mądry: R / {o}
R
9 maj 16:04
aaannnuuuśśś: dziękuję bardzo
9 maj 16:05