Tożsamości
dawidek: prosze o pomoc jak zapisac następujące wyrażenie w prosztszej postaci:
sinα+cosα*mnożone ctgα=
jakie macie propozycje
9 maj 12:45
ICSP: (sinα + cosα)ctgα czy sinα + cosα*ctgα =
9 maj 12:48
dawidek: sinα + cosα*ctgα =
9 maj 12:51
ICSP: | | 1 | |
a to w takim razie |
| |
| | sinα | |
9 maj 12:51
dawidek: a jak to rozpisac
9 maj 12:57
dawidek: Sinα+cosα*cosα =sinα+cosα
−−−−−−− −−−−−−−− jest takie rozpisanie poprawne
sinα sinα
9 maj 13:04
bump: | | cos2α | | sin2α | | cos2α | |
sinα+cosα*ctgα=sinα+ |
| = |
| + |
| = |
| | sinα | | sinα | | sinα | |
| | sin2α+cos2α | | 1 | |
= |
| = |
| |
| | sinα | | sinα | |
9 maj 13:10