wyznacz wspólrzedne
michał: Dane są proste zawierające dwa boki rombu: y=3x−7, y=1/3x+1 oraz jego srodek symetrii s=(3,3).
Wyznacz współrzedne dwóch przeciwległych wierzchołków tego rombu, z ktorych jeden należy do
danych prostych.
8 maj 22:59
ICSP: 1. Rozwiąż układ równań z tych dwóch prostych. Będziesz miał punkt B który jest jednym z
wierzchołków szukanych w zdaniu. Teraz wiedząc że szukamy punkt D a mamy podany środek odcinka
BD oraz punkt B możemy obliczyć ten punkt D ze wzoru na środek odcinka.
9 maj 12:43
roman: czy tam czasami nie brakuje gdzie minusika >?
9 maj 18:37