wyznacz x
michał: Wyznacz x z równania: (x+2√3)(3−√3)=9+√3
8 maj 22:48
Grześ: x(3−
√3)+2
√3(3−
√3)=9+
√3
x(3−
√3)+6
√3−6=9+
√3
x(3−
√3)=15−5
√3
x(3−
√3)=5(3−3
√3)
Ostatni krok pozostawię Tobie
8 maj 22:50
michał: haha
8 maj 22:51
Eta:
usuń niewymierność z mianownika i dokończ
x=.........
8 maj 22:51
Grześ: yy... źle przepisałem

x(3−
√3)=5(3−
√3)
8 maj 23:02
Gustlik: Eta jak zwykle masz fajne i proste metody, albo ja czytam w Twoich myślach, albo Ty w moich, bo
właśnie chciałem to zrobić tym samym sposobem. Pozdrawiam
9 maj 01:33