Odległość punktów
orzeł: Na osi dane sa punkty A=(4−√3 i B=(√19−8√3). Oblicz odległośc tych punktów.
8 maj 22:34
8 maj 22:36
Grześ: aaa.... odległość na osi, to nie ten wzór, ajć

8 maj 22:36
Grześ: jeśli masz punkty:
x1=a
x2=b na osi liczbowej
To odległość między nimi wynosi |a−b|
8 maj 22:37
orzeł: niee szkodzi
8 maj 22:37
Eta:
A=B , to |AB|= 0
8 maj 22:40
Grześ: trafna uwaga
Eto, lecz może dana osoba by do tego doszła
8 maj 22:41
Eta:
19 −8√3= ( 4−√3)2
√(4−√3)2= | 4 −√3| = 4 −√3
8 maj 22:42
orzeł: dziękuje
8 maj 22:45
Eta:
8 maj 22:47