matematykaszkolna.pl
Proszę o pomoc! :) lubieHerbate: Do Ety! emotikonka https://matematykaszkolna.pl/forum/9356.html W tym zadaniu, w 3 od dołu poście piszesz, bym zmieniła jedno wyrażenie, ale ja tak teraz patrzę, patrzę i nie wiem które to zmienić! Bo nie widzę w zadaniu takiego zapisu: ( x +2)( x-2)(x+2) (ten zły) tylko np. bardzo podobny: ( x-2)(x-2)(x+2) (z obliczenia ze słowem 'to' na początku emotikonka i nie wiem dlatego co tu poprawić... <wstydzi się>
27 lut 17:23
Eta: ma być tak ; ( x+2)( x-2)(x+2) = ( x+2)2(x - 2) bo tam zamiast wybić + ja dałam - i zapisałam ( x-2)(x-2) (x+2) ---- a to źle( wiesz już? Ten na niebiesko ma być! Wykres podałam poprawnie ! ( czyli reszta jest okemotikonka
27 lut 18:18
lubieHerbate: Dzięki, tak myślałam, że to pewnie o ten znak chodzi, ale wolałam zapytać, bo to ważna praca. emotikonka
27 lut 20:17
Eta: OK! Powodzenia! ( to był zwykły bład przy naciśnięciu klawisza - zamiast +
27 lut 20:18
lubieHerbate: Kurczę, ale ten cały niebieski zwrot, czy tylko to po znaku = ?
27 lut 20:33
Eta: Całyemotikonkaemotikonka!
27 lut 20:35
lubieHerbate: To tam w środku muszę jeszcze powstawiać te ≤ 0 i ⇔ . Heh. emotikonka
27 lut 20:48
Eta: Powiedziałam Ci już ,że wszystko jest dobrzeemotikonkaemotikonka! Tylko te znaki popraw! ... tak jak napisałam! I proszę nie męcz mnie już ok? emotikonka
27 lut 20:57
monika: jaki jest obwód na pole prostokąta?
20 mar 21:22
Eta: Zobacz jakie Ty pytanie zadałaś emotikonkaemotikonka ( soryy ... ubawiłam się ) napisz to porządnie emotikonkaemotikonkaemotikonka Ja nie znam " obwodu na pole'emotikonka! Może wzóremotikonka ale na co?
20 mar 21:25